Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Leveles pogácsa

2010.11.21. 13:11

szerző: szekercelazac

Nagyon szeretem a leveles pogácsát, de a hagyományos hajtogatást nem. Általában elcsúszik nekem a tészta és nem egyforma vastagok lesznek a pogácsák, meg nem is szeretek sütés közben sokszor leállni és várni, hogy eleget pihenjen keljen a tészta.

Móninál láttam egy nagyon jó hajtogatási módot, kipróbáltam.

 

 

 Leveles pogácsa

 3 bögre liszt (fele rétesliszt, fele finomliszt)
1 bögre tej
1 tojás
kevés cukor
2 dkg élesztő
3 kk. só

20 dkg fagyos margarin

1 egész tojás

sajt

pogácsamix 1.jpg 

A margarin kivételével megcsináltam a kelt tésztát kenyérsütőgépben. Kb. 30 perc kelesztés után vékonyra kinyújtom, ráreszelem a margarint. A képeken látható módon bevagdostam, hajtogattam. 10 perc elteltével újra kinyújtottam és hajtogattam. Most már nem kell rá margarin.  Újabb 10 perc elteltével másfél ujjnyi vastagra kinyújtottam, lekentem tojással, rászórtam a tetejére a sajtot és kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam.  Vigyázni kell, hogy a szaggatásnál ne legyen a pogácsa széle tojásos, különben összeragadnak a levelek. 190 fokos sütőben légkeveréssel sütöttem kb. 15-20 percig. Hideg sütőbe is bele lehet rakni, úgy is, hogy előző nap elkészítem, hűtőbe rakom és reggel csak tojással lekenem és megszórom sajttal. Ekkor kb. 30-35 perc a sütési idő.

 

Címkék: leveles tészta

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr572462916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2010.11.22. 12:47:01

Ezt kipróbálom. Nemrég próbáltam magamtól pogiz csinálni de nem lett tökély. :)
Ma este viszont csinálok a családnak almáslepényt :)

szekercelazac 2010.11.23. 09:12:53

@lebowski71: Érdemes megsütni ezt a pogácsát, mert olcsó, elég egyszerű és nagyon finom :)
Remélem, az almáslepény jól sikerült.

Ulka 2012.05.24. 22:36:18

Köszönet a receptért. Megsütöttem a pogácsát és lenne egy kérdésem, nem hiányzik a tésztájából némi vaj, margarin, olaj...?
Nagyon gusztusos lett, látványra is remek, de nagyon KEMÉNY!
Üdv Ulka

szekercelazac 2012.05.27. 14:14:44

A tésztájába nem szoktam rakni zsiradékot, mivel a 20 deka fagyos margarin, ami a rétegek közé kerül elegendő bele.
Nem tudom mitől lett kemény a pogácsa, én már rengetegszer sütöttem, soha nem lett kemény. Ha kiszáradt, úgy kemény, akkor kevesebb ideig kell sütni. Minden sütő más, lehet, hogy nálad ez volt a baj.
A tésztának közepes keménységűnek kell lennie, ha a liszt minősége megkívánja, lehet még egy-két evőkanál tejet rakni hozzá.
süti beállítások módosítása