Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Hideg eperleves

2014.05.26. 09:04

szerző: szekercelazac

Tulajdonképpen inkább turmix, mint igazi leves. De amilyen könnyű elkészíteni, olyan finom, úgyhogy mire észbekaptam, már el is fogyott.

eperleves (2).jpg

Hideg eperleves

60 dkg eper

1/2 l görög joghurt (vagy más krémes, zsíros joghurt)

2-3 ek. barna cukor

1 cs. vaníliás cukor

1-2 dl tej vagy tejszín

A megmosott, megtisztított eper nagyobbik felét a joghurttal és a kétféle cukorral összeturmixoltam. Sűrű és krémes lett, ezért belekevertem még 1 dl tejet és 1 dl tejszínt. Jól lehűtve, a maradék egész eperszemekkel és tejszínhabbal tálaltam.

 

Címkék: leves eper

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr216210312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása