Bár a citromos-fűszervajas pisztráng is nagyon klassz étel, muszáj ezt az újabb változatot is megörökítenem, mert nagyságrendekkel finomabb. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. A halat ismét a férjem készítette el. Mondta, hogy most nem szeretne citromot rakni hozzá, ne legyen savanykás. A gyümölcsöskosárban már csak egy kis szem alma lapult, éppen erre esett a pillantásom, így került citrom helyett alma az ételbe, vaj helyett füstölt szalonna. Próbáljátok ki így, különlegesen finom!
Almás-szalonnás pisztráng
2 db 25-30 dkg-os megtisztított pisztráng
5 dkg füstölt kenyérszalonna
5 dkg kockázott bacon
1 db alma
2-3 gerezd fokhagyma
só
A pisztrángokat a férjem megmosta, majd beirdalta. Jó alaposan bedörzsölte sóval kívül-belül.A sütőt előmelegítette 220 fokra. Az almát kettévágta, a magházat eltávolította, félujjnyi vastag szeletekre vágta. A fokhagymagerezdeket vékony csíkokra vágta. A halak hasüregébe beleszórta a fokhagyma felét, az almakarikákat és a kockázott bacont. Zsiradékkal kikent jénai tálba fektette, majd rászórta a maradék fokhagymát és a vékony csíkokra vágott kenyérszalonnát.
Tíz percig sütötte lefedve, tizenöt percig fedő nélkül, majd még öt percig légkeveréses grillen. Tehát összesen félóra sütést követően ropogós-pirosra sült, omlós húsú halat vett elő a sütőből. Héjában sült krumplival és fetasjtos-olívabogyós zöldsalátával tálalta.
Kommentek