Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Bár a citromos-fűszervajas pisztráng is nagyon klassz étel, muszáj ezt az újabb változatot is megörökítenem, mert nagyságrendekkel finomabb. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. A halat ismét a férjem készítette el. Mondta, hogy most nem szeretne citromot rakni hozzá, ne legyen savanykás. A gyümölcsöskosárban már csak egy kis szem alma lapult, éppen erre esett a pillantásom, így került citrom helyett alma az ételbe, vaj helyett füstölt szalonna. Próbáljátok ki így, különlegesen finom!

szalonnás-almás pisztráng 019.jpg

 

Almás-szalonnás pisztráng

2 db 25-30 dkg-os megtisztított pisztráng

5 dkg füstölt kenyérszalonna

5 dkg kockázott bacon

1 db alma

2-3 gerezd fokhagyma

 

A pisztrángokat a férjem megmosta, majd beirdalta. Jó alaposan bedörzsölte sóval kívül-belül.A sütőt előmelegítette 220 fokra. Az almát kettévágta, a magházat eltávolította, félujjnyi vastag szeletekre vágta. A fokhagymagerezdeket vékony csíkokra vágta. A halak hasüregébe beleszórta a fokhagyma felét, az almakarikákat és a kockázott bacont. Zsiradékkal kikent jénai tálba fektette, majd rászórta a maradék fokhagymát és a vékony csíkokra vágott kenyérszalonnát.

szalonnás-almás pisztráng 007.jpg

Tíz percig sütötte lefedve, tizenöt percig fedő nélkül, majd még öt percig légkeveréses grillen. Tehát összesen félóra sütést követően ropogós-pirosra sült, omlós húsú halat vett elő a sütőből. Héjában sült krumplival és fetasjtos-olívabogyós zöldsalátával tálalta.

szalonnás-almás pisztráng 009.jpg

Címkék: hal főétel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr905839654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása