Nem szoktam halat főzni. Valahogy úgy alakult, hogy az összes ezirányú tapasztalatom kimerült a karácsonyi rántott ponty elkészítésében. Mint többen is írták, a Lidl-ben csütörtökönként baráti áron lehet halat kapni, mi is ott vettük és a férjem készítette el. Teljesen egyszerű recept, egészen biztos, hogy sokan készítik így a pisztrángot, de mint néha máskor is, itt is a legegyszerűbb a legjobb.
Sült pisztráng
2 db 25-30 dkg-os pisztráng
6 dkg vaj
kis csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
só, bors
fél citrom
A pisztrángokat a férjem megmosta, megtisztította, bevagdalta, alaposan besózta. A puha vajat aprítógépbe tette a durvára vágott petrezselyem és fokhagyma társaságában. Kevés, kb. 1/4 kk. borsot szórt hozzá és az egészet összeapríttatta a géppel.
A pisztrángokat kívül-belül alaposan bekente a fűszervajjal, és kivajazott jénai tálba fektette őket. A citromkarikákat elhelyezte a halak hasüregében, a maradékot a tetejükre rakta. 220 fokos sütőben 30 percig sütötte.
Friss zöldségekkel és krumplipürével ettük.
Kommentek