Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Linzertésztából a hagyományos (3 rész liszt, 2 rész zsiradék, 1 rész cukor) receptet szoktam használni és tojást sem rakok hozzá. Szerintem nem lesz jobb a tojástól a linzertészta és a tojás nélküli változat nagyon sokáig eláll légmentesen záródó dobozban. (Bár ezt még nem sikerült kipróbálni.) A linzertészta másnap igazán jó, addigra megpuhul. Leggyakrabban islert szoktam sütni ebből a tésztából, de most tojáshabos sütit készítettem. Sok receptnél csak a tojássárgájára van szükség, ilyenkor a tojásfehérjét lefagyasztom. Ha összegyűlik 5-6, akkor valamilyen tojáshabos sütit készítek, ezek az utóbbi időben kedvelt sütemények lettek nálunk.

 

Dió- és kókuszhabos linzer

 

40 dkg liszt

25 dkg margarin

12 dkg porcukor

 

6 tojásfehérje

25 dkg cukor

5-6 ek. darált dió

5-6 ek. kókuszreszelék

lekvár

 

A hideg margarint kockákra vágtam és késes robotgépben összekevertem a liszttel. Gép hiányában kézzel is összemorzsolhatjuk, de vigyázzunk, hogy a margarin ne olvadjon fel. Ezután hozzáadtam a porcukrot és jó alaposan összedolgoztam a tésztát. Egy félórán keresztül hűtőszekrényben pihentettem, majd kinyújtottam 3-4 mm-es vastagságúra. Linzerszaggatóval köröket szaggattam ki és kivajazott tepsibe raktam őket. Mindegyiket megkentem ringlólekvárral. Csak sütésálló lekvárt lehet használni, hogy ne folyjon szét sütés közben. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot vertem, aztán kétfelé osztottam a habot. Az egyik részbe lazán beleforgattam 5-6 ek. darált diót (olyan 10 dkg körül lehetett), a másik részbe ugyanennyi kókuszreszeléket. Habzsákból halmokat nyomtam belőle a linzerkarikák tetejére. 170 fokosra előmelegített sütőben sütöttem légkeveréssel kb. 20 percig. Addig kell sütni, amíg a linzer halvány színt kap és a tojáshab is átsül.

 

Címkék: süti linzer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr242268280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása