A gluténmentes diétában nagyon rossz, hogy át kell térni a megszokott ízekről teljesen újakra, új recepteket kell felkutatni, kísérletezgetni. Ez a recept viszont a régi, megszokott ízeket hozza, bárki nyugodtan választhatja.
Rizslisztes piskóta
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg rizsliszt
6 dkg étkezési keményítő
1/2 cs. Haas sütőpor
2 ek. olvasztott vaj
Kakaós szirup
1,5 dl víz
2 dl cukor
3 ek. kakaópor
+ kb. 10 dkg kókuszreszelék
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A tojások fehérjét kemény habbá vertem egy üvegtálban. Egy másik tálban habosra kevertem a tojások sárgáját a cukorral. Hozzáadtam a rizslisztet, a keményítőt és a sütőport, belecsorgattam az olvasztott vajat és csomómentesre kevertem kézi mixerrel közepes fokozaton. A tojáshabot lazán, hogy össze ne törjön, belekevertem. Közepes méretű tepsiben sütöttem kb. 35 percen keresztül, tűpróbáig.
Amíg a piskóta hűlt, elkészítettem a kakaós szirupot. Egy kislábosban összekevertem a cukrot és a kakaóport, felöntöttem a vízzel és folyamatosan kevergetve felforraltam. Pár percig főztem, amíg nagy buborékokat nem vetett.
A kockákra vágott piskótát egy villa segítségével megforgattam a mázban, ügyelve arra, nehogy túl sokat szívjon fel a szirupból, majd kókuszreszelékben hempergettem meg.
Kommentek