Néztem ennek a barackos pitének a receptjét. Tényleg egyszerű és nagyszerű. Megcsináltam, csak egy kicsit máshogy. Fagyasztott leveles tésztából. Szilvával. És barnacukorral. Meg dió nélkül. Vagyis nem barackos pite, hanem szilvás süti lett belőle. De továbbra is egyszerű és nagyszerű.
Már megsütöttem és teljesen meg voltam elégedve magammal, hogy milyen jól átalakítottam a receptet, amikor felfedeztem ezt a gyümölcsös lepényt. Nincs új a nap alatt...
Szilvás süti leveles tésztából
1 cs. fagyasztott leveles tészta
kevés liszt a nyújtáshoz
2-3 ek. tejföl
3-4 ek. barnacukor
1 csipet őrölt fahéj
0,5 kg szilva
A sütőt előmelegítettem a legmagasabb hőmérsékletre, nálam ez 230 fok. A felengedett leveles tésztát kinyújtottam a nagy tepsi méretére, kibéleltem vele a tepsit. Megkentem vékonyan tejföllel. Nem túl sűrűn megszórtam barnacukorral, és óvatosan fahéjjal is. A félbevágott, kimagozott szilvákkal kiraktam a tésztát. Addig sütöttem, amíg szép aranysárga nem lett a tészta alja. A teteje a tejföltől és a sült szilva levétől finom, puha maradt, az alja ropogós lett. 15 percig sült.
Kommentek