Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Bolognai mártás

2010.08.06. 09:14

szerző: szekercelazac

Pár napja uborkát gyalultam és sikerült az ujjamat is legyalulni. Úgyhogy olyan ebédet kellett kitalálnom, ami könnyen elkészíthető. Bolognai spagetti mellett döntöttem. Nagyon egyszerű és gyors, főleg ha a hagymát nem kell kézzel vágni.


Bolognai mártás

 1 nagy fej hagyma

1/2 kg darált hús

1 l paradicsomlé (nagy doboz sűrített paradicsom+víz)

só , bors, bazsalikom, oreganó

olaj

 

A hagymát nagyjából feldaraboltam és egy kevés olajjal az aprítógépben pépesre kevertettem. Olyan állaga lesz ilyenkor, mint a boltban vásárolható vöröshagymakrémnek. Minden olyan ételbe, amiben szét kell főzni a hagymát, így szoktam belerakni.  

Kevés olajon 1-2 percig pároltam, majd hozzáadtam a darált húst. Addig kavargattam kis lángon, amíg a hús mindenhol kifehéredett. Ekkor hozzáadtam a fűszereket, felöntöttem paradicsomlével és lefedtem.  

Időnként megkevergettem, kb. fél óra  alatt szépen elfőtte a levét és sűrű szósz lett belőle. Sűrített paradicsomnál előfordulhat, hogy a vizet is pótolni kell időnként, le ne égjen. 

Gyakran csinálok belőle dupla adagot, mert jól lehet fagyasztani. Ez a mártás pizzafeltétként, melegszendvicsre is ugyanolyan jó, mint spagettihez.

 

 

Címkék: mártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr132202878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása