Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Zabpelyhes keksz

2013.09.28. 17:04

szerző: szekercelazac

Nagy kedvenc nálunk a házi sütésű keksz, az egész családnak jöhet bármikor. Ez a zabpelyhes keksz nagyon finom, jól variálható és még elkészíteni is nagyon könnyű. Ebből a mennyiségből kb. 48 nagy keksz lesz.

zabpelyhes keksz 011.jpg

Zabpelyhes keksz

30 dkg zabpehely

20 dkg liszt

15 dkg porcukor

15 dkg vaj vagy margarin

2 tojás

1 cs. sütőpor

kb. 1 dl tej

1 tk. fahéj

mehet még bele

kis darabokra vágott csoki

durvára vágott dió

aszalt gyümölcs

mazsola

A sütőt előmelegítettem 170 fokra. Az alap hozzávalókat összegyúrtam annyi tejjel, hogy könnyen összeálljon. Egy kicsit ragacsos, de azért formázható tésztát kapunk. Most 1 marék rumos vörösborba áztatott aszalt meggyet és kandírozott narancshéjat, valamint 5 dkg aprított étcsokoládét kevertem hozzá. 48 egyforma gömböt formáztam belőle. A két tenyerem között ellapítottam és kivajazott tepsiben 12-15 percig sütöttem. Akkor jó, ha a széle elkezd pirulni.

Címkék: édesség keksz zabpehely

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr475538245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása