Nagy kedvenc nálunk a házi sütésű keksz, az egész családnak jöhet bármikor. Ez a zabpelyhes keksz nagyon finom, jól variálható és még elkészíteni is nagyon könnyű. Ebből a mennyiségből kb. 48 nagy keksz lesz.
Zabpelyhes keksz
30 dkg zabpehely
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 cs. sütőpor
kb. 1 dl tej
1 tk. fahéj
mehet még bele
kis darabokra vágott csoki
durvára vágott dió
aszalt gyümölcs
mazsola
A sütőt előmelegítettem 170 fokra. Az alap hozzávalókat összegyúrtam annyi tejjel, hogy könnyen összeálljon. Egy kicsit ragacsos, de azért formázható tésztát kapunk. Most 1 marék rumos vörösborba áztatott aszalt meggyet és kandírozott narancshéjat, valamint 5 dkg aprított étcsokoládét kevertem hozzá. 48 egyforma gömböt formáztam belőle. A két tenyerem között ellapítottam és kivajazott tepsiben 12-15 percig sütöttem. Akkor jó, ha a széle elkezd pirulni.
Kommentek