Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Hentes tokány

2010.08.14. 11:23

szerző: szekercelazac

Régen csináltam már Hentes tokányt, pedig közkedvelt étel nálunk. Mielőtt nekiláttam főzni, körülnéztem Hentes-recept ügyben és meglepve láttam, hogy minden receptben van paradicsom. Hm..., én soha nem rakok bele paradicsomot, de sebaj, próbáljuk ki így is. Hát, nem kellett volna. Jó volt így is, de nekem paradicsom nélkül az igazi.

Eredetileg sertéshúsból készül, de az utóbbi időben igyekszem mindent sovány szárnyashússal helyettesíteni, egészségügyi okok miatt.

 

Hentes tokány

 

60 dkg csirkemellfilé (sertéslapocka v. comb)

10 dkg füstölt szalonna

1 kis fej hagyma

10 dkg sonka

15 dkg csemege uborka

(1 paradicsom)

só, bors

 

 

 

1 evőkanál libazsíron megpirítottam 10 dkg bacon szalonnát (nekem még mindig csak az van itthon), hozzáadtam a vékony karikákra vágott hagymát. Kicsit dinszteltem, majd a csíkokra vágott csirkemellet is megpirítottam. hozzáadtam a négybe vágott paradicsomot, sóztam, erősen borsoztam és felöntöttem 1 dl vízzel. 20 perc alatt szépen zsírjára sült, állandó kevergetés mellett pirítottam még egy kicsit, majd hozzáadtam a csíkokra vágott sonkát és uborkát egy nagyon kevés vízzel együtt. Még öt percig forraltam kislángon.

 

 

Címkék: főétel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr632221045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása