A nagy meleg miatt nem volt kedvem sok időt a konyhában tölteni, úgyhogy a paradicsomleves mellett döntöttem tegnap. Ez egy nagyon egyszerű leves, hamar kész van és hidegen is finom. A paradicsomlevest mindig házilag készül paradicsomléből szoktam készíteni. Sokkal jobb ízű, mint sűrített paradicsomból, de ha nincs paradicsomlé, akkor a sűrített paradicsom is megteszi helyette.
Paradicsomleves
3 ek. olaj
2 ek. liszt
7 dl paradicsomlé
4 dl víz
3 ek. cukor
1 kk. só
kevés zellerzöld (oreganó, bazsalikom)
kb. 3 dkg levestészta
Az olajból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítettem. Folyamatos kavargatás mellet hozzáadtam a paradicsomlét és a vizet. Beleraktam a sót, a cukrot és a zellerzöldet. Ha nincs zellerzöld, akkor oreganóval és bazsalikommal szoktam fűszerezni. 10 perc lassú forralás után hozzáadtam a tésztát. Most cérnametéltet raktam bele, mert ezzel is szeretjük, de igazából kiskocka vagy betűtészta illik hozzá.
Kommentek