Ezúttal sima fehér kenyeret sütöttem, ennek a tésztájából készült a hajtovány is. A készítés menete megegyezik a tejfölös-baconos hajtoványéval, csak ebbe pizzaszószt kentem és a tetejére sajt került.
Pizzás hajtovány
2 bögre rétesliszt
1 bögre finomliszt
1 bögre langyos víz
1,5 kk. só
1 ek. cukor
2 ek. olaj
2 dkg. élesztő
0,5 l paradicsomlé (sűrített paradicsom)
só, bors, oreganó, bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű
egész tojás
sajt
Kenyérsütőgépben bedagasztottam a tésztát, majd hagytam a duplájára kelni.
Ezalatt a paradicsomlét fűszereztem és besűrítettem folyamatos kevergetés közben mártás állagúra. Ha sűrített paradicsomból készítjük, kevés vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk. A szószt lehűtöttem, forrón nem szabad a tésztára kenni.
A tésztát kinyújtottam, megkentem a szósszal, majd lazán feltekertem. A rudat megkentem egész tojással, majd megszórtam reszelt sajttal. Háromszög alakúra vágtam és előelegített sütőben 190 fokon légeveréssel 20 perc alatt pirosra sütöttem.
Kommentek