Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Gyakran előfordul, hogy főzés-sütés közben egy dologból kettőt csinálok. Általában azért, mert valaki azt, amit főzök, éppen nem szereti. Így készül a székelykáposzta mellett rizseshús, a rakott kel mellé rakott zöldborsó. Máskor meg a lustaságom győzedelmeskedik, és kevesebb munkával próbálom megúszni két különböző dolog elkészítését. Így a kenyértésztából gyakran készül sós süti is. Például hajtovány. Szinte bármelyik kenyértészta alkalmas hozzá, és a töltelékek száma is végtelen. A tetejét általában tojással szoktam lekenni és sajttal megszórni, de most rozsos kenyértésztát készítettem, és úgy éreztem, ehhez nem illik a sajt, így tejjel kentem meg a tetejét és megszórtam sóval, fűszerpaprikával, köménymaggal. Mivel én kenyeret is és hajtoványt is készítettem a tésztából dupla adagot dagasztottam be.

 

Tejfölös-baconos hajtovány rozsos tésztából

 

1 bögre (2,5 dl) teljes kiőrlésű rozsliszt

1 bögre rétesliszt

1 bögre finomliszt

1 bögre langyos víz

2 dkg élesztő

1 ek. cukor

1,5 kk. só

olaj

 

tejföl

bacon

tej

nagy szemű só, fűszerpaprika, köménymag

 

A hozzávalókból tésztát dagasztottam a kenyérsütőgépben. Duplájára kelesztettem, majd egy kicsit átgyúrtam. Gombócot formáztam belőle és 20 percet még pihentettem. Vékonyra nyújtottam és megkentem tejföllel. Megszórtam kockázott baconnel és feltekertem, nem túl szorosra. Kicsit megigazgattam a tésztát, hogy inkább lapos legyen a rúd, ne kerek, mint pl. a bejgli. Megkentem langyos tejjel, Nagy szemű sót, fűszerpaprikát, köménymagot szórtam rá. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 20 percig sütöttem. Nagyon finom lett, pillanatok alatt elfogyott.

 

 

Címkék: tészta kelt sós süti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr402251255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása