Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Brassói aprópecsenye

2012.03.18. 09:20

szerző: szekercelazac

Jó ideje nem írtam már ide bejegyzést. Nincs időm és türelmem fényképezni. Kérésre most mégis folytatom a receptek írását, fényképek nélkül.


Brassói aprópecsenye

 

Brassóit a klasszikus vendéglátós recept alapján szoktam készíteni. Eszerint az apróra vágott, zsiradékon megfuttatott húshoz sót, borsot, és fokhagymát kell adni. Mást nem. Nem rakok bele majorannát, paradicsomot, paprikát, hagymát, mint a közkedvelt receptek elengedhetetlen hozzávalóit.

 

60 dkg sertéscomb (sovány lapocka vagy karaj)

olaj

só, bors, fokhagyma

 

A húst egyforma apró kockákra vágom. Egy edényben annyi olajat hevítek, hogy az edény alját bevonja, kb. 3-4 evőkanálnyit. A húst addig pirítom, kevergetem az olajon, amíg minden oldala kifehéredik. Felöntöm kb. 1 dl vízzel. Sózom, borsozom. Kb. egy kiskanálnyi só és fél kiskanál bors kell hozzá, de persze ezt ízlés szerint kell adagolni. J Hozzáadok még 2-3 gerezdnyi apróra vágott fokhagymát, vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagymakrémet és kis lángon addig párolom, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges öntök alá még vizet. A végére nem kell zsírjára pirítani a húst, de ne is tocsogjon a szaftban.

Kockára vágott sültkrumplival összekeverve tálalom.

 

 

Címkék: főétel sertéshús

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr194323287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása