Jó ideje nem írtam már ide bejegyzést. Nincs időm és türelmem fényképezni. Kérésre most mégis folytatom a receptek írását, fényképek nélkül.
Brassói aprópecsenye
Brassóit a klasszikus vendéglátós recept alapján szoktam készíteni. Eszerint az apróra vágott, zsiradékon megfuttatott húshoz sót, borsot, és fokhagymát kell adni. Mást nem. Nem rakok bele majorannát, paradicsomot, paprikát, hagymát, mint a közkedvelt receptek elengedhetetlen hozzávalóit.
60 dkg sertéscomb (sovány lapocka vagy karaj)
olaj
só, bors, fokhagyma
A húst egyforma apró kockákra vágom. Egy edényben annyi olajat hevítek, hogy az edény alját bevonja, kb. 3-4 evőkanálnyit. A húst addig pirítom, kevergetem az olajon, amíg minden oldala kifehéredik. Felöntöm kb. 1 dl vízzel. Sózom, borsozom. Kb. egy kiskanálnyi só és fél kiskanál bors kell hozzá, de persze ezt ízlés szerint kell adagolni. J Hozzáadok még 2-3 gerezdnyi apróra vágott fokhagymát, vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagymakrémet és kis lángon addig párolom, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges öntök alá még vizet. A végére nem kell zsírjára pirítani a húst, de ne is tocsogjon a szaftban.
Kockára vágott sültkrumplival összekeverve tálalom.
Kommentek