Egyszerű és gyors sütireceptet kerestem és megakadt a szemem ezen a zserbógombóc recepten. Aszalt sárgabarack nem volt hozzá itthon, de volt helyette házi készítésű sárgabarackdzsem sok-sok gyümölcsdarabbal. Közben eszembe jutott a Sport szelet és a kettőből alkottam egy új sütit. Szerintem finom lett.
Zserbókocka sütés nélkül
20 dkg darált dió
15 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
1 ek. rum/rumaroma
kb. fél üveg sárgabarackdzsem (25-30 dkg)
10 dkg étcsokoládé
1-2 ek étolaj
A darált diót és a kekszet összekevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a rumaromát és annyi sűrű, gyümölcsdarabos sárgabarackdzsemet, hogy könnyen gyúrható, formázható masszát kapjak. Kb. mint a kókuszgolyóhoz. A masszát belesimítottam egy kivajazott négyszögletes jénai tálba, ahogy a Sport szeletnél kell.. A csokit az étolajjal felolvasztottam a mikróban. 10-15 másodpercenként kivettem, megkevergettem, nehogy odaégjen. A süti tetejét bevontam a csokoládéval és hideg helyen megdermesztettem. Kis kockákra vágtam fel.
Kommentek