Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Kenyérpuding

2013.10.07. 18:05

szerző: szekercelazac

Úgy tudtam, a  vajas kenyérpuding angol eredetű étel (bread and butter pudding), maradék kalács, toast kenyér, esetleg kifli felhasználásához tökéletes. Most utánaolvastam, és kiderült, hogy valamilyen változatát az egész világon készítik, nem csak édesen, de sósan is; bármilyen fajta kenyérből készülhet. Van, aki még a mi fehér kenyerünkből is készíti.

Amit most készítettem, leginkább a kenyérpuding és a női szeszély keveréke. Baracklekváros, sült tojáshabos, és nagyon finom.

0 - kenyérpuding 0 - 056.jpg

Kenyérpuding

30 dkg szikkadt házi sütésű zsúrkenyér (helyette jó a kalács vagy a kifli)

kb. 5 dkg vaj

4 tojás

2 cs. vaníliás cukor

15 dkg cukor

4 dl tej

5 dkg darált dió

5-6 ek. baracklekvár

Előmelegítettem a sütőt 170 fokra. Egy szögletes jénai tálat kivajaztam. A kenyérszeleteket megvajaztam, szorosan leraktam a tálba.  Dobozos margarinnal nem lehet helyettesíteni a vajat! A tojások sárgáját 5 dkg cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra kevertem, majd felöntöttem a tejjel. Ezzel a keverékkel meglocsoltam a kenyérszeleteket.

1 - kenyérpuding 012.jpg

Amíg a kenyérszeletek beszívták a tejes keveréket, kemény habbá vertem a tojások fehérjét a maradék 10 dkg cukorral együtt, amit kanalanként adagoltam hozzá. Megszórtam a kenyérszeleteket dióval, majd megkentem baracklekvárral. Ráhalmoztam a tojáshabot a tetejére és óvatosan szétkentem, hogy a tál széléhez lehetőleg ne érjen hozzá. 30 percig sütöttem. Ezalatt a kenyérszeletek összeálltak és magukba szívták a tejet, a tojáshab megsült, a teteje aranybarnára, roppanósra pirult.

5 - kenyérpuding 032.jpg

6 - kenyérpuding 048.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr965552790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása