Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Lyoni sertésmáj

2010.08.19. 10:03

szerző: szekercelazac

Amikor olcsón kapok sertésmájat, szoktam venni pár kilót. Mivel a májból a nagyobb ereket el kell távolítani és ezt a műveletet nagyon nem szeretem, ezeket a részeket egyszerűen kivágom és megfőzöm a kutyának. A maradékot szeletekre vágom és lefagyasztom. Már egy ideje hevert a mélyhűtőben egy csomag máj. Gondoltam, kéne kezdeni vele valamit, de rántott májhoz nem volt kedvem, a resztelt májat meg nem annyira szeretem. Így lett Lyoni máj.

 

Lyoni sertésmáj

 

40 dkg sertésmáj szeletelve

tej, fokhagyma

só, bors

liszt, fűszerpaprika

1 nagy fej hagyma

olaj

 A fokhagymás tejbe beáztattam a májszeleteket egy félórára, majd papírtörlővel szárazra töröltem. Sóztam, borsoztam. Nyugodtan lehet sózni, nem fog megkeményedni a máj. Egy tányérban összekevertem a lisztet 1púpos kiskanál pirospaprikával, majd beleforgattam a májszeleteket. A hagymát vékony karikákra vágtam, és a maradék paprikás lisztben megforgattam. Két serpenyőben olajat melegítettem. A májat 2 evőkanálnyi olajon hirtelen megsütöttem. Pár perc alatt pirosra sült az egyik oldala, utána megfordítottam és megsütöttem a másik oldalát is. Közben a másik serpenyőben bő olajban pirosra sütöttem a hagymakarikákat is. A hagymát is forgatni kell és vigyázni, nehogy megégjen.

Rizzsel tálaltam, bár a sült krumpli jobban illik hozzá.

 

Címkék: főétel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr42232490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása