Régebben szinte sose főztem paprikás krumplit. A család minden tagjánál a „megeszem, ha nagyon muszáj” kategóriába tartozott. Nem volt muszáj. Aztán egyszer csak elkezdték kérni. És pár év alatt közkedvelt étel lett. Ki érti ezt?
Paprikás krumpli
1kg krumpli
1 nagy fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna (kockázott bacon)
1 púpos kiskanál fűszerpaprika
1 paradicsom, 1 paprika (télen 2-3 evőkanál lecsó)
virsli, kolbász
1-2 perc kevergetés után megszórtam a fűszerpaprikával és felöntöttem 1 dl vízzel. Meghámoztam és nagyobb hasábokra vágtam a krumplit. Ezalatt a pörköltalap zsírjára sült, vagyis elfőtt a víz. Hozzáadtam a négybe vágott paradicsomot, a felszeletelt paprikát és a krumplit. Megsóztam. Egy kicsit pirítottam folyamatos kevergetés mellett, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy félig ellepje. Kb. 20 perc alatt a krumpli puhára főtt. Hozzáadtam a karikára vágott virslit (most csak virslit) és így forraltam még egy percig.
Kommentek