Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Aszalás 2.

2013.08.12. 13:17

szerző: szekercelazac

Mint írtam, megpróbálkoztam az idén a napon aszalással. Aztán jól meg is feledkeztem róla, pedig szerettem volna aszalt sárgabarackot. A sárgabarackok már mind puhák, lekvárnak valók voltak amikor eszembe jutott, pedig egy gyors keresésnek köszönhetően felvilágosodtam, hogy a baracknak kemény, de érett állagúnak kell lennie. Így is van, a puha barack megbarnult a napon. Sebaj, a szilva most érik, az nagyon jól sikerült. És megpróbálkoztam mellette pár szem paradicsommal is, ami szintén jól sikerült. 

aszalt szilva (1).jpg

Tehát az első alkalom tapasztalatainak megfelelően egyszerűen csak kiraktam a napra nagy fémtálcákon a félbevágott szilvákat. Két napig aszalódtak, mire jók lettek. Gyakran forgattam őket, hogy lehetőleg mindenhol egyenletesen érje a levegő. Azt olvastam, a besztercei típusú, nagyon érett, már szinte ráncos szilva a legjobb aszaláshoz. A szilvát egészben szokták aszalni, én azért vágtam félbe, mert féltem, hogy megromlik, mielőtt megaszalódna az a szép nagyszemű szilva ami nekünk van.

Lucullus paradicsomot vettem a piacon az aszaláshoz. A paradicsom magos, leves belsejét kiskanállal kiszedtem, csak a húsát raktam ki aszalódni, ugyanúgy félbevágva, mint a szilvát. Szintén két nap alatt tökéletes lett a múlt heti kánikulában.

Ezt a bejegyzést elsősorban magamnak írtam, hogy ne felejtsem el jövőre a mostani tapasztalatokat. Mert elég sokat kellett kutatni azért, hogy olyan gyakorlati információkat kapjak, hogy pontosan hogyan, milyen állagú, fajtájú gyümölcsöt lehet, érdemes napon aszalni.

Címkék: szilva paradicsom aszalás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr335451024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása