Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Lekváros táska

2010.11.24. 17:07

szerző: szekercelazac

Ez a lekváros táska most mirelit leveles tésztából készült, de a leveles pogácsa tésztája kiválóan alkalmas édes süteményekhez is. Ilyenkor persze a só mennyiségét csökkenteni, a cukorét pedig növelni kell, Vagyis csipetnyi sót és 2 evőkanál cukrot szoktam hozzá adni.

 

 

Lekváros táska

 

A leveles tésztából félujjnyi vastag téglalapot nyújtottam. A tésztát 13-14 cm-es négyzetekre vágtam fel. A fél kilós tésztából 6 négyzet jött ki. Mindegyik négyzet közepébe tettem egy kanálnyi kemény, sütésálló lekvárt. Ez nálam most baracklekvár volt. Ezután a négyzeteket félbehajtottam és a széleket nagyon alaposan összenyomkodtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Meg lehet kenni tojássárgájával, de én nem szoktam. 200 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt szép aranysárgára sütöttem.

Címkék: tészta leveles

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr332470713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása