Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Sajtos bagettek

2010.08.22. 11:04

szerző: szekercelazac

Amint kisült a rozscipó, rögtön rájöttem, hogy csípős-fűszeres kenyeret a kisfiam nem fog enni, tehát muszáj újabb kenyeret sütni. Mivel Limaránál nemrég láttam gyönyörű mini sajtos bagetteket, hasonlót készítettem én is, de maradtam a jól bevált bögrés receptnél.…

Címkék: péksütemény

Szólj hozzá!

Fűszeres rozscipó

2010.08.21. 15:07

szerző: szekercelazac

Pár hete jártunk a Corában és megkóstoltunk egy fantasztikus csípős-fűszeres rozskenyeret. Fogalmam sincs hogyan készült, de megpróbáltam valami hasonlót alkotni. Mivel ez nem kipróbált recept volt, óvatosan csak kisebb adagot készítettem belőle. Nagyon jól sikerült, bár nem…

Címkék: kenyér

Szólj hozzá!

Általában vizes piskótát szoktam készíteni. Nem csak azért, mert így olcsóbb, hanem mert könnyebb is a tészta, mivel kevesebb tojást tartalmaz. A piskótatekercshez azonban nem alkalmas a vizes piskóta, ezért a Limarától ellesett módon, egész tojásból készítettem.…

Címkék: süti piskóta

Szólj hozzá!

Lyoni sertésmáj

2010.08.19. 10:03

szerző: szekercelazac

Amikor olcsón kapok sertésmájat, szoktam venni pár kilót. Mivel a májból a nagyobb ereket el kell távolítani és ezt a műveletet nagyon nem szeretem, ezeket a részeket egyszerűen kivágom és megfőzöm a kutyának. A maradékot szeletekre vágom és lefagyasztom. Már egy ideje hevert a…

Címkék: főétel

Szólj hozzá!

Ígérem, ez az utolsó ringlólekvár recept. Vagyis ez dzsem, mert az állaga nem homogén, hanem gyümölcsdarabkák is vannak benne. A tegnapelőtti vihar leverte szinte az összes ringlót a fáról, úgyhogy muszáj volt újra lekvárt – dzsemet! - főznöm. Újabb variációt…

Címkék: lekvár befőzés

Szólj hozzá!

Graham lisztes kenyér

2010.08.17. 09:42

szerző: szekercelazac

Van egy nagyon jól bevált bögrés kenyér alapreceptem. Sokféle kenyeret lehet a recept alapján készíteni, szabadon variálhatók a lisztek, fűszerek és az egyéb hozzávalók.  Alaprecept 3 bögre liszt 1 bögre folyadék 1,5 kk. só 1 ek. cukor 1,5 dkg élesztő…

Címkék: kenyér

Szólj hozzá!

Paradicsomleves

2010.08.16. 16:59

szerző: szekercelazac

A nagy meleg miatt nem volt kedvem sok időt a konyhában tölteni, úgyhogy a paradicsomleves mellett döntöttem tegnap. Ez egy nagyon egyszerű leves, hamar kész van és hidegen is finom. A paradicsomlevest mindig házilag készül paradicsomléből szoktam készíteni. Sokkal jobb ízű, mint…

Címkék: leves

1 komment

süti beállítások módosítása