Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Ígérem, ez az utolsó ringlólekvár recept. Vagyis ez dzsem, mert az állaga nem homogén, hanem gyümölcsdarabkák is vannak benne. A tegnapelőtti vihar leverte szinte az összes ringlót a fáról, úgyhogy muszáj volt újra lekvárt – dzsemet! - főznöm. Újabb variációt készítettem. Mivel az előző sütőben sült ringlólekvárnál bevált, hogy lehúztam a héját, most is így tettem. A gyümölcs-cukor arányon sem változtattam. Viszont fazékban főztem, úgy mint az első változatot. Most azonban nem turmixoltam le a gyümölcsöt, hanem egészben hagytam és kézzel kicsit átnyomogattam.

 

Rumos ringlódzsem

 

4 kg ringló

60 dkg cukor

½ dl rum

szalicil

 

A megmosott, kimagozott ringlóhéját lehúztam, kézzel összenyomogattam, átgyúrtam a gyümölcsöt. Hozzáadtam a cukrot és egy nagy fazékban felraktam a tűzre. Folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg besűrűsödött. Hozzáöntöttem a rumot és jól összekevertem.  Kiforrázott üvegekbe töltöttem. A tetejére késhegynyi szalicilt tettem és szárazdunsztba raktam.

 

Címkék: lekvár befőzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr232230042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása