A legtöbb hipermarketben lehet kapni fűszeres burgonyagerezdek (spicy wedges) néven mirelit krumplit. Valami ilyesmit próbáltam meg előállítani házilag. A fűszerezést nagyon jól sikerült eltalálnom.
Fűszeres burgonyagerezdek
1,5 kg krumpli
3 ek. étolaj
2 ek. rizsliszt
1 tk. só
1 tk. édesnemes fűszerpaprika
1/2 tk. chilipor
1/2 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma fele
A sütőt előmelegítettem a legmagasabb fokozaton. A krumplit megpucoltam, gerezdekre vágtam. A vöröshagymát és a fokhagymát kisebb darabokban az aprítógépbe tettem. Hozzáadtam az olajat, a rizslisztet és a fűszereket. Pár másodperc alatt pépesre, homogén állagúra aprítottam a gépben. A fűszeres masszát a burgonyagerezdekre kanalaztam és kézzel alaposan összekevertem, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a krumplit. Olajozott tepsiben sütöttem 20 percig, a sütő felső részében. Amikor a krumpli már puha volt, bekapcsoltam a grillezőt és pár perc alatt pirosra pirítottam.
Kommentek