Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Ringlólekvár II.

2010.08.14. 18:32

szerző: szekercelazac

Még soha nem csináltam sütőben lekvárt. Most viszont időm se volt, kedvem sem volt kevergetni. Eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt olvastam egy receptet, amiben a darabos gyümölcsöt, tepsibe kell teríteni, rá a cukor és a sütőben keverés nélkül besűrűsödik. Kipróbáltam.

 

Ringlólekvár

 

2 kg ringló

30 dkg cukor

 

A ringlót kimagoztam, a héját lehúztam. Ez utóbbi művelettől nem kell megijedni, a jó érett ringló héja egy mozdulattal lejön.

A sárga ringlóhúst egy alaposan zsírtalanított tepsiben szétterítettem, a tetejét megszórtam cukorral. 150fokon sült a sütőben kb. 4 órát.

Akkor megkevergettem, forrón üvegbe töltöttem. Egyetlen üvegnyi levárom lett belőle. Ha majd többet készítek, akkor szalicilt teszek a tetejére és szárazdunsztban hagyom kihűlni. Most kihűlés közben elfogyott a lekvár fele, a többi ment a hűtőbe. Nagyon finom, kissé darabos, dzsemszerű lett. Az íze erősen emlékeztet a sárgabaracklekváréra.

 

 

Címkék: lekvár befőzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr452221829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása