Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Szalagos fánk

2010.11.28. 11:37

szerző: szekercelazac

  Tegnap mégsem újabb adag kürtőskalács készült, hanem szalagos fánk. Pont jó volt a gulyásleves után. Sokáig nem tudtam kelt tésztát készíteni, így fánkot se. Azt hittem, valami különleges ügyesség kell hozzá. Már a kidolgozása is! Anyu mindig tálban dagasztotta a…

Címkék: kelt tészta

Szólj hozzá!

Gulyásleves

2010.11.28. 07:41

szerző: szekercelazac

Alig szoktam kuktában főzni. Pedig van kuktám, évekkel ezelőtt kaptam Anyutól. Amikor főzni tanultam, sose tudtam, mikor készül el egy étel, ezért 5 percenként megkóstoltam. Mostanában viszont egyáltalán nem kóstolok meg semmit, ha nagyon úgy érzem, hogy szükséges, valamelyik…

Címkék: leves

Szólj hozzá!

Kürtőskalács

2010.11.27. 09:21

szerző: szekercelazac

Tegnapelőtt recepteket nézegettem, amikor egy kép láttán a kisfiam felkiáltott: – Anya, nézd, kürtőskalács! – Szeretnél enni? Holnap sütök. – ígértem meg nagyvonalúan, aztán tökéletesen ki is ment a fejemből. Tegnap délután ismét recepteket nézegettem és…

Címkék: kelt tészta

Szólj hozzá!

Spenót

2010.11.25. 17:05

szerző: szekercelazac

Anyukám szívesen emlegette még felnőttkorunkban is, hogy volt olyan karácsony, amikor gyerekként a testvéreimmel együtt spenótot kértünk az ünnepi menü részeként. A gyerekeim is szeretik a spenótot, mégis ritkán főzök. Ma vásárlás közben eszembe jutott, hogy venni kéne.…

Címkék: főzelék

Szólj hozzá!

Lekváros táska

2010.11.24. 17:07

szerző: szekercelazac

Ez a lekváros táska most mirelit leveles tésztából készült, de a leveles pogácsa tésztája kiválóan alkalmas édes süteményekhez is. Ilyenkor persze a só mennyiségét csökkenteni, a cukorét pedig növelni kell, Vagyis csipetnyi sót és 2 evőkanál cukrot szoktam hozzá adni. …

Címkék: tészta leveles

Szólj hozzá!

Grissini

2010.11.23. 10:00

szerző: szekercelazac

A grissini olasz ételkülönlegesség, gyakorlatilag kenyérrudacskák, amit rágcsálnivalónak, borkorcsolyának és előételként is fogyasztanak. Rengeteg variáció létezik belőle, különböző fűszerekkel, vajjal stb. egyedivé tehetjük. A grissini lehet sima rudacska is, de…

Címkék: kenyér kelt tészta

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása