Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Epertorta

2013.06.02. 14:22

szerző: szekercelazac

Még nem csináltam epertortát. Torta nálunk legtöbbször csak valamilyen ünnepi eseményre készül: születésnap, névnap, esetleg karácsony. Az eprszezonban pedig mi nem ünneplünk senkit. Ezt a hiányosságot pótoltam tegnap és készítettem egy epertortát. A kisfiam ki is jelentette ma, hogy a kedvenc sütije az epertorta. :)

epertorta.jpg

 

Epertorta

Hozzávalók:
6 tojásból készült piskóta 26 cm-es tortaformában sütve

A krémhez:

1 nagy doboz (500g) natúr joghurt

30 dkg megmosott, megtisztított eper

15 dkg cukor

1 tasak (25g) zselatin

1 dl tej

4 dl habtejszín

Díszítéshez:

30-40 dkg eper

csokoládéforgács

A krémhez az epret a cukorral és a joghurttal turmixgépben összeturmixoltam. A langyos tejbe belekevertem a zselatint, majd felforraltam. Amikor langyosra hűlt, az epres joghurttal összekevertem. Először a zselatinhoz tettem pár kanál joghurtot,folyamatosan kevergetve, utána öntöttem bele a joghurtba, mindvégig folyamatosan kevergetve. Az egész massza folyékony ilyenkor, tehát hűtőbe raktam dermedni.

A  habtejszínt mélyhűtőbe tettem egy fél órára, hogy hideg legyen, úgy könnyebb felverni.

Ezalatt elkészítettem a piskótát.

Míg a piskóta hűlt, folytattam az eperkrémet.

A habtejszínből 1-2 evőkanál cukorral kemény habot vertem. A félig dermedt epres joghurtba (ha nem sikerül elcsípni ezt az állapotot és teljesen zselés állagú lesz, az sem baj, olyankor 1 perc alatt átkeverem elektromos habverővel) lazán beleforgattam a tejszínhabot.

A kihűlt piskótát kettévágtam, az alsó részt megkentem eperdzsemmel, ráhalmoztam a krém nagyobbik felét. Ha sok eprünk van, lehet ide is szórni belőle. A torta tetejét vastagon megkentem a krém kisebbik felével, majd eperszemekkel és csokiforgáccsal díszítettem.

Visszaraktam pár órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. Érdemes csokiforgács helyett tortazselével bevonni a tetejét, de nekem nem volt itthon, a zselatin is elfogyott.

Címkék: torta édesség eper

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr65340100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mysteria 2013.06.27. 17:17:03

Jaj, olyan jól néz ki ez a süti! Úgy ennék én is... :(

szekercelazac 2013.06.28. 06:53:14

Lekésted. De érik a málna. :)

mysteria 2013.06.29. 20:56:28

Az is jó... :) Sőt, még jobb.
süti beállítások módosítása