Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Gulyásleves

2010.11.28. 07:41

szerző: szekercelazac

Alig szoktam kuktában főzni. Pedig van kuktám, évekkel ezelőtt kaptam Anyutól. Amikor főzni tanultam, sose tudtam, mikor készül el egy étel, ezért 5 percenként megkóstoltam. Mostanában viszont egyáltalán nem kóstolok meg semmit, ha nagyon úgy érzem, hogy szükséges, valamelyik családtagommal kóstoltatom meg. Ennek ellenére a kuktával a mai napig nem barátkoztam meg. Pedig sokkal gyorsabban elkészül benne az étel. Gulyáslevest szántam ebédre, csak délelőtt olyan sokáig tartott a vásárlás, nem sok időm maradt. Gondoltam, itt a megfelelő alkalom. Mivel nem nagyon szeretem a marhahúst, ezért én sertéslapockából készítettem.

 

 

Gulyásleves

 

60 dkg marhalábszár (sertéslapocka v. -comb)

1 nagy fej hagyma

olaj

2 teáskanál pirospaprika

köménymag, só

60 dkg krumpli

 

2 tojás

liszt

 

A húst kockákra vágtam. A hagymát aprítógépben összeaprítottam és 3-4 ek. olajon megdinszteltem. Ezt a kuktában tettem. Láttam más receptekben, hogy másik lábosban dinsztelnek, pirítanak, de ennek szerintem csak még egy koszos edény az eredménye, értelme nagyon nincs. Anyu is így csinálta mindig. A kuktát levettem a tűzről és elkevertem benne a pirospaprikát. Hozzáadtam a húst, pár szem köménymagot, sóztam és nagylángon addig kevergettem, amíg a hús mindenhol kifehéredett. Ekkor ráöntöttem 3 liter vizet és lezártam a kuktát. Nagy lángon hagytam addig, amíg a kukta elkezdett sziszegni-pöszörögni. Innentől számolva a legkisebb lángon főztem 20 percen keresztül. Közben megpucoltam a krumplit és kockára vágtam. A 20 perc letelte után eloltottam a gázt és kiengedtem a gőzt a kuktából a szelepen keresztül. Hozzáadtam a krumplit. Újra forraltam, és most már csak 10 percig főztem kislángon. Közben a két tojást egy kevés sóval felvertem és annyi lisztet adtam hozzá, hogy jó kemény galuskatésztát kapjak. Újra kinyitottam a kuktát és most már fedő nélkül forraltam fel. Kis lyukú nokedliszaggatóval beleszaggattam a levesbe a galuskát és pár percig még forraltam, mielőtt végleg eloltottam volna alatta. Zöldséget nem szoktam tenni a gulyáslevesbe.

 

Címkék: leves

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr422478210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása