Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kommentek

  • miver748: Hogy kell beállítani az időt és a hőfokot? Csak ... (2018.06.04. 14:19) Befőzőautomata
  • Tina Recept: Kedves webmester, Észrevettük, hogy nagyon fino... (2014.10.10. 15:14) Sertéssült
  • szekercelazac: @Fekete Sámuel: A tányérra én sem raktam a hal f... (2013.11.17. 12:31) Sült pisztráng
  • Fekete Sámuel: Ez nagyon jó! Bár szerinem kár is eltenni. Csak ... (2013.11.11. 02:18) Csalamádé
  • Fekete Sámuel: Én egyszerűen képtelen vagyok a tányéromon a dög... (2013.11.11. 02:17) Sült pisztráng
  • Utolsó 20

Sajtos bagettek

2010.08.22. 11:04

szerző: szekercelazac

Amint kisült a rozscipó, rögtön rájöttem, hogy csípős-fűszeres kenyeret a kisfiam nem fog enni, tehát muszáj újabb kenyeret sütni. Mivel Limaránál nemrég láttam gyönyörű mini sajtos bagetteket, hasonlót készítettem én is, de maradtam a jól bevált bögrés receptnél. Közben eszembe jutott, hogy mivel most kevesebb tésztából is elég lesz a bagett, egy részét félrerakom öregtésztának. Már régóta szerettem volna kipróbálni az öregtésztás sütést.

 

Sajtos bagett

 

1 bögre (2,5 dl) rétesliszt

2 bögre finomliszt

½ bögre víz

½ bögre tej + 3 ek

4 dkg vaj

1,5 kk. só

1 ek. cukor

2 dkg élesztő

 

2 kockasajt

1 ek. tejföl

 

 

A hozzávalókból a kenyérsütőgépben tésztát dagasztottam. A +3 ek. tejet azért adtam hozzá, hogy a szokásosnál lágyabb, de ne ragadós tésztát kapjak. Amikor a dagasztás befejeződött a tészta negyedét a kikapcsolt kenyérsütőben hagytam öregtésztának, a többit kelesztőtálban duplájára kelesztettem. Amikor megkelt nyolcfelé vágtam, gombócot formáltam belőlük. 10 perc pihenés után a Limarától ellesett módon formáztam. A gombócokat hosszúkásra nyújtottam, félbehajtottam, majd feltekertem. 4 bagettet üresen hagytam, négyet félbehajtás előtt megkentem 2 kockasajt és 1 evőkanál tejföl keverékével. A sajtos krém jól passzolt ehhez a finom péksüteményhez, de legközelebb kicsit többet kell bele tenni. A megformázott bagetteket lisztezett tepsibe raktam, és ¾ óra alatt duplájára kelesztettem. Megszórtam reszelt sajttal, vízzel lepermeteztem és 180 fokon, légkeveréssel szép pirosra sütöttem 20 perc alatt.

 

Címkék: péksütemény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekercelazac.blog.hu/api/trackback/id/tr812238584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása