Ez a lekváros táska most mirelit leveles tésztából készült, de a leveles pogácsa tésztája kiválóan alkalmas édes süteményekhez is. Ilyenkor persze a só mennyiségét csökkenteni, a cukorét pedig növelni kell, Vagyis csipetnyi sót és 2 evőkanál cukrot szoktam hozzá adni.
Lekváros táska
A leveles tésztából félujjnyi vastag téglalapot nyújtottam. A tésztát 13-14 cm-es négyzetekre vágtam fel. A fél kilós tésztából 6 négyzet jött ki. Mindegyik négyzet közepébe tettem egy kanálnyi kemény, sütésálló lekvárt. Ez nálam most baracklekvár volt. Ezután a négyzeteket félbehajtottam és a széleket nagyon alaposan összenyomkodtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Meg lehet kenni tojássárgájával, de én nem szoktam. 200 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt szép aranysárgára sütöttem.
Kommentek